Σπουδές στο εξωτερικό


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ
Το Plakas Foundation Studies απευθύνεται στους νέους σπουδαστές που αναζητούν τις καλύτερες συνθήκες για να υλοποιήσουν το όραμα για το επαγγελματικό τους μέλλον, καθώς και στις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα, απευθύνεται

Στους αποφοίτους Λυκείου που:
 • αντιλαμβάνονται την αξία της γνώσης και τις προοπτικές που αυτή ανοίγει
 • κατανοούν την ανάγκη για ουσιαστική παιδεία
 • ενδιαφέρονται να σπουδάσουν αυτό που αληθινά θέλουν, όχι αυτό στο οποίο τους οδήγησε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (δηλαδή, στη σχολή όπου πέρασαν)
 • πιστεύουν ότι το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων τους αδίκησε
 • γνωρίζουν ότι μπορούν και αξίζουν περισσότερα -αρκεί να βρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναδείξουν τις ικανότητές τους.
Στους γονείς που:
 • ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους
 • χρειάζονται καθοδήγηση για να αποφύγουν ακατάλληλες επιλογές που οδηγούν σε αναίτιες δαπάνες και άσκοπες θυσίες, στην προσπάθεια να δώσουν στα παιδιά τους το καλύτερο
Σε όποια από αυτές τις κατηγορίες κι αν ανήκετε, σας περιμένουμε στο Plakas Foundation Studies για να συζητήσουμε από κοντά τις ιδιαίτερες ανάγκες και τους στόχους σας.
ΠΤΥΧΙΟ - ΚΑΡΙΕΡΑ
Τα πτυχία αποτελούν το διαβατήριο για τον 21ο αιώνα και καθορίζουν τη θέση κάθε πολίτη στην παγκόσμια κοινωνία. Τα πτυχία των βρετανικών πανεπιστημίων εξασφαλίζουν μια σίγουρη θέση στον επαγγελματικό στίβο, καθώς η αξία τους είναι αναγνωρισμένη, τυπικά και ουσιαστικά, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Όλα τα πανεπιστήμια που συστήνουμε στους φοιτητές μας αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, εφόσον η φοίτηση και των τριών ετών πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία ή σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Η επιβεβαίωση αναγνώρισης των Πανεπιστημίων που συστήνουμε και του γνωστικού αντικειμένου που σε ενδιαφέρει μπορεί να γίνει μέσω του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.).
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Στα περισσότερα πανεπιστήμια διδάσκουν καθηγητές διεθνούς κύρους, με πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο. Οι καθηγητές είναι πάντα δίπλα σε κάθε φοιτητή για να τον ακούσουν και να λύσουν κάθε απορία ή πρόβλημά του. Κάθε φοιτητής έχει έναν personal tutor, δηλαδή έναν προσωπικό καθηγητή και σύμβουλό του. Ο tutor δίνει στον φοιτητή συμβουλές για ακαδημαϊκά θέματα, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματά του σε όλη τη διάρκεια των σπουδών.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Η αξιολόγηση των φοιτητών ΔΕΝ εξαρτάται μόνο από την απόδοσή τους στους τελικούς διαγωνισμούς. Αντίθετα, το 50% της βαθμολογίας αποκτάται κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, με τη συγκέντρωση βαθμών από:
 • τις πανεπιστημιακές εργασίες
 • τις παρουσιάσεις
 • τις γραπτές εξετάσεις
 • την απόδοση στα tutorials (ενισχυτική διδασκαλία)
 • την παρακολούθηση στα μαθήματα (lectures) και τη συνολικότερη εικόνα του φοιτητή, με την ενεργό συμμετοχή του στα καθημερινά δρώμενα του Πανεπιστημίου.

Το υπόλοιπο 50% της βαθμολογίας αποκτάται από τους τελικούς διαγωνισμούς (FINAL EXAMS). Αυτός ο τρόπος βαθμολόγησης επιβάλλει στο φοιτητή πραγματική αφοσίωση στις σπουδές του, ενώ του δίνει τη δυνατότητα να "μαζεύει" βαθμούς όλο το χρόνο και να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τις τελικές εξετάσεις, περιορίζοντας το άγχος. Πρόσθετο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι πως όλοι σχεδόν οι σπουδαστές ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο χρονικό διάστημα των τριών ετών (ή τεσσάρων συμπεριλαμβανομένου του Master).
ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Οι σπουδές στη Μ. Βρετανία ΔΕΝ κοστίζουν περισσότερο από τις σπουδές σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη (στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν σπουδάζει στην πόλη της μόνιμης κατοικίας του). Τα μηνιαία έξοδα φθάνουν περίπου τα 890-1000 ευρώ κατά μέσον όρο, ενώ εάν ο φοιτητής ζει στο Λονδίνο το ποσό αυξάνεται κατά περίπου 200 ευρώ. Το κόστος αναπροσαρμόζεται, βέβαια, ανάλογα με τις συνήθειες και δυνατότητες κάθε σπουδαστή.

Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, τα βρετανικά πανεπιστήμια επιβάλουν ετήσια δίδακτρα ύψους 3.070 λιρών (περίπου 4.500 ευρώ) σε όλους τους φοιτητές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαμηλότερα είναι τα δίδακτρα για τα πανεπιστήμια της Σκωτίας (1.700 λίρες Αγγλίας). Από το ακαδημαϊκό έτος 2012 και μετά, τα πανεπιστήμια θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν δίδακτρα έως και £ 6.000 (7,050 Ευρώ) το χρόνο για προπτυχιακές σπουδές, ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μέχρι και £ 9.000 (10,600 Ευρώ). Οι φοιτητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλλουν τα δίδακτρα, αντιθέτως θα λαμβάνουν ένα δάνειο για να καλύψουν το κόστος, το οποίο θα αποπληρώνουν, όταν καταφέρουν να έχουν ένα εισόδημα πάνω από ένα ορισμένο όριο. Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα είναι κυμαινόμενο και θα υπολογίζεται ανάλογα με το εισόδημα του εκάστοτε αποφοίτου. Το ίδιο σύστημα θα ισχύει και για τους σπουδαστές από την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αν και τα όρια εισοδήματος θα ποικίλουν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το σύστημα είναι δίκαιο για όλους. Οι φοιτητές που παραμένουν στη Βρετανία θα αποπληρώνουν το δάνειο τους δια μέσου του Βρετανικού φορολογικού συστήματος.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
Τα πανεπιστήμια στην Αγγλία δίνουν τη δυνατότητα για σπουδές σε κάθε γνωστικό πεδίο – καλύπτοντας κάθε τομέα ή αντικείμενο που θα θέλατε να σπουδάσετε.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Η διάρκεια των σπουδών στα Αγγλικά Πανεπιστήμια, εκτός εξαιρέσεων που αφορούν συγκεκριμένες σχολές (Αρχιτεκτονική, Ιατρική), είναι τριετής (BSc, BA, BEng). Εξαίρεση αποτελούν τα Πανεπιστήμια στην Σκωτία, όπου οι σπουδές Bachelor διαρκούν τέσσερα έτη. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν διάρκεια ένα έτος.
Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΔΙΑΜΟΝΗ Το Πανεπιστήμιο εξασφαλίζει στους πρωτοετείς φοιτητές διαμονή σε φοιτητικές εστίες ή σε δωμάτια ελεγχόμενα από αυτό. Το κόστος διαμονής στις φοιτητικές εστίες είναι σχετικά χαμηλό. Για την έγκαιρη εξασφάλιση της διαμονής του, ο υποψήφιος φοιτητής πρέπει να υποβάλλει εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση (accommodation application form). Οι αιτήσεις για τη διαμονή παρέχονται από τα Πανεπιστήμια και η συμπλήρωσή τους γίνεται με τη βοήθεια του προσωπικού του Plakas Foundation Studies.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα Πανεπιστήμια διαθέτουν εστιατόρια (self-service), ενώ ορισμένες από τις φοιτητικές εστίες προσφέρουν επίσης διατροφή.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ Όλες οι υποδομές των Πανεπιστημίων (campus, διοικητικές υπηρεσίες, γραφεία, αίθουσες, βιβλιοθήκες κ.λπ.) είναι πολύ υψηλού επιπέδου, άριστα οργανωμένες και, κυρίως, ασφαλείς.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Τα περισσότερα Πανεπιστήμια διαθέτουν ιατρικά κέντρα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, με δικούς τους γιατρούς για τους φοιτητές. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται δωρεάν στους φοιτητές.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Οι φοιτητικές ενώσεις (students' unions) έχουν ως σκοπό την οργάνωση της κοινωνικής ζωής των φοιτητών, τη διατήρηση ή απόκτηση κάποιου χόμπι, την ψυχαγωγία και γενικότερα την καλύτερη προσαρμογή στο φοιτητικό τρόπο ζωής και στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Επίσης, διαθέτουν ραδιοφωνικούς σταθμούς, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες, εξασφαλίζοντας οργανωμένη κοινωνική ζωή για τους φοιτητές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Στο αγγλικό πανεπιστήμιο, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει νέους από όλο τον κόσμο, να κάνει φίλους από άλλες εθνικότητες, να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και να αποκτήσει κοσμοπολίτικο αέρα. Παράλληλα, μαθαίνει να συνεργάζεται και να δουλεύει ομαδικά, μεθοδικά και επιστημονικά. Τελειώνοντας τις σπουδές του, ανήκει σε μια τεράστια παγκόσμια κοινότητα δικτύωσης με παλιούς φίλους και συμφοιτητές.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ H ζωή στην Αγγλία -και στη Βρετανία γενικότερα- κυλάει πολύ κοντά στη φύση, κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο. Κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει από μια ποικιλία αθλημάτων, ενώ τα τεράστια πάρκα προσφέρονται τόσο για άθληση όσο και για χαλάρωση.

Διεθνών προδιαγραφών εστιατόρια, καφετέριες, pubs, αλλά και μια σειρά από άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, διευκολύνουν σημαντικά τη διαμονή στην Αγγλία και εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ζωής για τους σπουδαστές.

Καλέστε μας στο

(210) - 8250552

για μια προσωπική συνάντηση

Join our Newsletter


Enter your email to receive news and latest offers from Plakas Foundation Studies

Call me back


Δώστε μας ένα τηλέφωνο και ποια ώρα σας εξυπηρετεί και εμείς θα σας καλέσουμε

International Academic Programmes